Leefbaarheid

Wonen is meer dan alleen de woning. Een nette, veilige omgeving hoort hier ook bij. Wij streven er naar dat onze klanten maximaal ervaren dat het ‘hun’ huis en ‘hun’ buurt is. Onder de noemer ‘leefbaarheid’ maken wij ons hier hard voor. Samen met u als bewoners zijn we hier verantwoordelijk voor.

Al actief in uw woonomgeving?

We willen graag actieve en gemotiveerde bewoners ondersteunen bij het verbeteren van de leefbaarheid in hun woon- en leefomgeving. Tenslotte bent u de ogen en oren van uw wijk. Wilt u helpen? Wij horen graag van u op welke manier u wilt bijdragen aan uw woonomgeving. Voorbeelden zijn:

  • Signaleren van kapotte objecten, vuil of andere opvallende zaken; u loopt wekelijks een ronde door uw wooncomplex en geeft ons aan als er zaken zijn in algemene leefruimtes die de leefbaarheid beïnvloeden.
  • Het aanspreekpunt voor uw medebewoners; u verzamelt opmerkingen en vragen en geeft deze aan ons door. Wij overleggen samen met u wat de mogelijkheden zijn.
  • Oprichten van een groenclub om samen de groenvoorziening in de woonomgeving netjes te houden.

Wat bieden wij u?

  • Goede begeleiding
  • Alertheid vanuit ons op doorgegeven signalen
  • Benodigdheden zoals gereedschap of een kleine financiële bijdrage als ondersteuning voor een buurtactiviteit

Sponsoring

Regelmatig krijgen wij van bewonerscommissies of actieve bewoners het verzoek een financiële bijdrage te leveren aan een gezellige activiteit in een buurt of woongebouw. Helaas is dit voor woningcorporaties niet toegestaan sinds de nieuwe Woningwet van kracht is (per 1 juli 2015). Natuurlijk ondersteunt Laurentius goede initiatieven van bewoners nog steeds graag. Een goed burencontact is fijn en draagt bij aan de leefbaarheid binnen een woongebouw of buurt. We helpen en denken dan ook graag mee als u een buurtactiviteit wilt gaan organiseren.

Ook financieel mogen wij buurtactiviteiten van de wet ondersteunen. Er gelden hier wel strikte grenzen voor. Zo mogen wij alleen een bijdrage leveren aan een activiteit als die een duidelijk inhoudelijk doel heeft, als die uitsluitend ten goede komt aan de bewoners van Laurentius en als die in de directe nabijheid van het woongebouw plaatsvindt. Het mag dus niet alleen voor de gezelligheid zijn. Een bijdrage aan een schoonmaakactie in de straat is bijvoorbeeld geen probleem. Een bijdrage aan een buurtbarbecue? Dat mag dan weer niet.

Vragen of ideeën?

Wij horen graag waar wij u nog beter kunnen ondersteunen. Stuur hiervoor een e-mail naar wijkconsulenten@laurentiuswonen.nl  

Ja, ik meld me aan als actieve bewoner

Geef het telefoonnummer op waar u altijd op bereikbaar bent

Uw ondersteuning aan de woonomgeving

Reageer op deze paginaIn ons privacybeleid vindt u meer informatie over hoe we met uw persoonlijke gegevens omgaan. Indien u niet akkoord gaat, kunnen wij uw verzoek helaas niet in behandeling nemen.