Direct naar inhoud
warning

Bel ons op nieuwe tijden!*
Vanaf maandag 2 september
belt u ons op werkdagen tussen 08.30 uur en 15.00 uur. 

Van 08.30 uur tot 16.30 uur blijven we bereikbaar via WhatsApp, chat of mail. Voor spoed kunt u ons altijd bellen op 076 – 5 644 644. Meer informatie 

*Lees onze aangepaste openingstijden tijdens de feestdagen

Tijdelijk een lege kamer verhuren in uw woning

Van woningnood naar huisgenoot. Heeft u een kamer over? Huurders van Laurentius mogen een leegstaande kamer verhuren aan iemand die tijdelijk geen woonruimte heeft. U helpt er een stads- of dorpsgenoot mee én u krijgt een vergoeding hiervoor. Win-win.

Laurentius, Stichting de Herberg en gemeente Breda werken samen aan ‘Onder de Pannen Breda’. Uw leegstaande kamer kunt u onderverhuren met een tijdelijk huurcontract van 1 jaar.

Heeft u:

  • een woning met minimaal 3 kamers met 1 lege slaapkamer;
  • deze lege slaapkamer 12 maanden zelf niet nodig;
  • geen woonfraude of overlastmeldingen op uw adres staan?

Kijk dan op www.stichtingdeherberg.nl voor meer informatie, zoals alle voorwaarden voor u en de voorwaarden voor diegene die uw kamer huurt.

Stichting de Herberg kijkt welke huurder bij u past

Na aanmelden en goedkeuring van Laurentius voor onderverhuur, is er een kennismaking met een huurder. Jullie krijgen daarna een paar dagen bedenktijd. U bepaalt zelf wie bij u in huis komt. U mag ook zelf iemand aandragen. Alleen 1e of 2e graads familieleden kunnen niet, dus geen ouder, kind, broer of zus.

U helpt iemand in nood én u houdt er een leuk centje aan over

Mensen kunnen door scheiding of verlies van werk ineens dakloos raken. Zij komen niet in aanmerking voor maatschappelijke opvang. Ook via hun eigen netwerk of Klik voor Wonen komen ze moeilijk aan een woning. Voor ú kan het financieel interessant zijn. U mag uw huurtoeslag bijvoorbeeld gewoon houden. Dit geldt ook voor een eventuele bijstandsuitkering.

Meer weten? Neem contact op met Stichting de Herberg

Dat kan via telefoonnummer (076) 78 57 358 of mail onderdepannen@stichtingdeherberg.nl.  

De bemiddeling gaat altijd via Stichting De Herberg

Stichting De Herberg kiest zorgvuldig een huurder bij een verhuurder. Het gaat om tijdelijke woonruimte (maximaal 1 jaar). Er gelden een aantal regels. U vindt  ze hieronder. Lees ze goed door. U mag niet op eigen houtje een kamer onderverhuren. Dat is woonfraude.

Landelijk initatief

Onder De Pannen is een landelijk initiatief. Het is ook opgevallen bij de media. Zo besteedde o.a. Hart van Nederland aandacht aan het project: filmpje op Hart van Nederland