Post

Bij Laurentius kunt u uw post digitaal of op papier ontvangen. Als u ervoor kiest om uw post digitaal te ontvangen, krijgt u deze in uw mailbox. Het bedrijf dat de post digitaal naar u verstuurt heet PostexPost op papier ontvangt u in de brievenbus.

U kunt via de post die u van ons ontvangt uw voorkeur altijd weer wijzigen. Ook als u uw post op papier wilt blijven ontvangen, is het goed om uw voorkeur door te geven.

Vul hier de PTX-code in die op uw brief staat:

 

Dan kunt u:

 • Post digitaal inzien en opslaan
 • Eenvoudig betalen via iDEAL
 • Uw ontvangstvoorkeur wijzigen

Post ontvangen van Laurentius

Bij Laurentius kunt u uw post digitaal of op papier ontvangen. Al veel bewoners kiezen ervoor hun post digitaal te ontvangen. Dit scheelt duizenden geprinte brieven per jaar! Als u ervoor kiest om uw post digitaal te ontvangen, krijgt u die in uw mailbox. Post op papier ontvangt u in de brievenbus.

Wij horen graag uw voorkeur voor het ontvangen van de post. Is de PTX-code op de post die u van ons ontving niet meer geldig? Geef dan via het formulier (klik hier) uw voorkeur door. U kunt via de post die u van ons ontvangt uw voorkeur altijd weer wijzigen. 

Hoe herkent u een mail van Laurentius?

De mail die u ontvangt als u post van Laurentius krijgt heeft altijd 'Nieuw bericht van Laurentius' als onderwerp. De afzender is altijd 'Laurentius' met als mailadres info@laurentiuswonen.nl. In onderstaande voorbeeld ziet u hoe deze mails er uitzien.

Voorbeeld e-mail

Hoe herkent u een brief van Laurentius?

De envelop en het voorblad hebben altijd dezelfde kenmerken. Bekijk onderstaande voorbeelden:

Voorbeeld voorblad 
Voorbeeld envelop

Let op! Nog niet alle post wordt op deze manier verzonden. Dit wordt stapsgewijs ingevoerd. Hierdoor is het mogelijk dat u nog post op papier ontvangt ondanks dat u een voorkeur voor digitaal aan ons doorgaf. Uw voorkeur wordt zo snel mogelijk verwerkt, dit kan enkele dagen duren. We sturen zoveel mogelijk post via uw voorkeurskanaal. Brieven waar een antwoordenvelop wordt meegezonden en aangetekende post kunnen wij niet digitaal versturen. Deze post zult u altijd op papier ontvangen.

Veel gevraagd over Post

 • Voor het betalen van uw huur heeft u de volgende mogelijkheden:

  • Automatische incasso
  • Via iDEAL betaalverzoek dat met de post wordt verzonden. Bij ontvangst van digitale post voor het betalen van uw huur of afrekening service & verbruik, kunt u gelijk via iDEAL betalen door op de link in de mail te klikken. Bij post op papier moet u voor iDEAL eerst de PTX-code invoeren die op de voorpagina van uw brief staat. 
  • Periodieke overschrijving (let op: u moet zelf het bedrag aanpassen als uw huur verandert)
  • Handmatige overschrijving
 • U kunt op drie manieren uw voorkeur wijzigen:

  • Als u post ontvangt van Laurentius, kunt u op onze website laurentiuswonen.nl/post de PTX-code invullen die op het voorblad van uw brief staat. U komt dan in de digitale omgeving van uw post en hier kunt u uw voorkeur wijzigen. 
  • Bij digitale post klikt u op de knop in uw mail. Hierna kunt u uw voorkeur wijzigen.
  • Dit kunt u wijzigen via het contactformulier op onze website laurentiuswonen.nl/post
 • Dat gaat helaas nog niet. Wellicht dat dit in de toekomst wel mogelijk gaat worden.

 • De meeste brieven zult u dan inderdaad per mail ontvangen. Het is echter nog wel mogelijk dat u een brief op papier ontvangt omdat het verwerken van de wijziging van uw voorkeur enkele dagen kan duren. Brieven waar een antwoordenvelop meegezonden wordt en aangetekende post kunnen wij helaas niet digitaal versturen.

 • Postex is het bedrijf dat de post voor ons verstuurt. Als u uw post in Postex bekijkt, komt u in uw eigen digitale postomgeving van Laurentius. Deze omgeving is ontwikkeld in samenwerking met het bedrijf Postex.