Direct naar inhoud
warning

Bel ons op nieuwe tijden!
Vanaf maandag 2 september
belt u ons op werkdagen tussen 08.30 uur en 15.00 uur. 

Van 08.30 uur tot 16.30 uur blijven we bereikbaar via WhatsApp, chat of mail. Voor spoed kunt u ons altijd bellen op 076 – 5 644 644. Meer informatie

Verlaag uw energielasten

Energiekosten maken een groot deel uit van uw vaste maandelijkse kosten. Maar wie graag de energielasten wil verlagen, stuit vaak op vragen of gebrek aan informatie. Hoe kan ik het beste energie besparen, wat kost het en wat levert het op? Wij geven u onderstaande tips mee waarmee u zeker uw voordeel kunt doen.

Bespaar met LED-verlichting

Wist u dat LED-verlichting energiezuinig, veilig en duurzaam is? Reden genoeg voor Laurentius om in de komende jaren (tot 2018) waar mogelijk alle lampen in de algemene ruimtes van hoogbouwcomplexen te vervangen voor LED-verlichting. Een LED-lamp hoeft niet eerst op te starten of op te warmen, maar geeft direct licht en gaat lang mee. Voor bewoners geeft dit een besparing in de servicekosten. LED-verlichting wordt een stuk minder warm dan een TL- of gloeilamp en bevat geen kwik zoals een spaarlamp. Dat maakt LED-verlichting ook nog eens een stuk veiliger! 

Omdat LED- verlichting vele voordelen biedt voor particulieren is voor u ook aan te raden om de traditionele verlichting in uw woning te vervangen voor energiezuinige LED- verlichting.

Energiezuinig
Het lage stroomverbruik is natuurlijk één van de grootste voordelen van LED- en de reden om over te stappen op LED- verlichting. Het lage stroomverbruik ziet u namelijk direct terug in de dalende energierekening. Een LED-lamp is gemiddeld tien keer zo zuinig als een halogeenlamp. Als u een halogeenspot van 50 watt heeft dan kunt u die vervangen door een 5W LED- spot normaliter. Per lamp kan dit bijvoorbeeld al een paar tientjes per jaar schelen waardoor u de investering in LED- vanzelf weer terugverdient.

Veilig
Een LED-lamp wordt nauwelijks warm. Dit is een groot voordeel ten opzichte van traditionele lampen. Het is namelijk een stuk veiliger als de lampen niet warm worden. Op die manier kunt u de lamp dichter op het plafond plaatsen zonder dat er brandgevaar ontstaat. Daarnaast brand u nooit meer uw vingers bij het vervangen van uw lampen!

Duurzaam
LED- lampen gaan een stuk langer mee dan uw traditionele lampen. Gemiddeld gaat een LED- lamp 30.000 branduren mee. In de praktijk komt dit neer op een levensduur van 5-10 jaar wat gemiddeld tien keer zo lang is dan de levensduur van een traditionele halogeenlamp. Een spaarlamp gaat wel iets langer mee. Een LED-lamp gaat ongeveer vijf keer zo lang mee als een spaarlamp. Vergeleken met een gloeilamp gaat de LED-lamp zelf 30-50 keer zo lang mee! Met LED- verlichting hoeft u de lampen dus ook minder vaak te vervangen wat behoorlijk scheelt in de kosten.

Slimmer wassen en drogen

Wassen op 60 of 90 graden kost twee tot drie keer zoveel energie als wassen op 40 graden. Terwijl uw normale was net zo schoon wordt. Daarnaast zijn wasdrogers echte energievreters; drogen kost drie keer zoveel energie als wassen. Hang de was wat vaker buiten, dan scheelt dit zeker in uw portemonnee.

Blijft uw toilet doorlopen?

Toiletten die door blijven lopen, verspillen veel water en dus uw geld. U kunt dit melden op uw klantportaal onder "mijn reparaties". Heeft u nog aanvullende vragen of opmerkingen, neem dan contact op met onze klantenservice via ons telefoonnummer: 076- 5 644 644.

Weg met de standby-stand

Computer, televisie, dvd-speler: ze 'eten' allemaal energie als ze op standby staan. Sluit deze apparaten aan op een stekkerdoos met aan/uit schakelaar of gebruik een standby-killer tussen het stopcontact en het apparaat. U bespaart snel tientallen euro's per jaar.

Ontlucht uw cv in zeven stappen

Maakt uw verwarming een borrelend geluid en worden de radiatoren slechts gedeeltelijk warm? Dan zit er waarschijnlijk lucht in de radiatoren en leidingen. Tijd om te ontluchten want verwarmen met lucht in de leidingen kost extra energie.

  1. Open alle radiatoren en zet de kamerthermostaat zo laag mogelijk zodat de ketel uitgeschakeld is.
  2. Neem de stekker van de ketel uit het stopcontact en wacht nog minstens vijf minuten.
  3. Ga dan met een ontluchtingssleutel en een oude doek alle ontluchtingskraantjes na. U kunt het beste met de laagst gelegen ontluchtingskraantjes beginnen (op de begane grond dus).
  4. Houd het doekje onder het ontluchtingskraantje en draai deze voorzichtig een stukje open. U hoort dan de lucht ontsnappen.
  5. Zodra er water uit komt sluit u het kraantje.
  6. Als u klaar bent met het ontluchten van alle radiatoren, controleert u of de waterdruk hoog genoeg is (hoger dan 1 bar). Dit kunt u aflezen op de waterdrukmeter.
  7. Vergeet als laatste niet om de stekker in het stopcontact te steken.